Op dit moment worden er volop pootaardappelen gesorteerd, verpakt en afgeleverd vanaf de hoofdlocatie in Wilhelminadorp. De kwaliteit is goed, vooral gezien de oogstomstandigheden van afgelopen najaar. Deze week zijn onze laatste vrachten opgehaald van het ras Mozart met Israël als eindbestemming.

Verder gaan er tot aan de kerst partijen weg naar Marokko, Spanje en Portugal. Dit zijn dan partijen van de rassen Spunta, Vivaldi en Monalisa. Al deze rassen telen wij voor de HZPC. De verpakkingen wisselen vaak per land, ras, sorteermaat en afnemer. Geheel naar wens van de klant worden de pootaardappelen afgeleverd in jute zakken van 10, 25, 50 kilo of jumbo zakken van 1.250 kg.

Tot de kerst worden er zoveel mogelijk pootaardappelen gesorteerd die we als uitgangsmateriaal gebruiken voor de teelt van 2016. Een deel hiervan zal vervolgens minimaal 90 dagen in de koeling staan waar we het natuurlijke gas ethyleen toevoegen. Hierdoor zullen de aardappelen in de bewaring minder snel kiemen en geeft het in de teelt volgend jaar een aantal voordelen.