Machinepark

We beschikken over een modern machinepark van tractoren, werktuigen en oogstmachines. We werken met de nieuwste technieken, die ons helpen efficiënter en duurzamer te werken.

Zoals GPS: onze machines zijn uitgerust met een GPS systeem, zodat ze tot op enkele centimeters nauwkeurig werken op satellietsignaal. Hierdoor is er minder overlap tijdens de werkzaamheden, wat grote voordelen geeft in bijvoorbeeld brandstofverbruik en gewasbescherming.

Tractoren

Met ruim 10 tractoren voeren we onze landwerkzaamheden uit, zoals grondbewerking, zaaien en transport bij de oogst.

Kijk voor video’s van onze tractoren aan het werk op ons Youtube kanaal >>

Combine

In 2015 is geïnvesteerd in een nieuwe combine voor de graanoogst: een Claas Lexion 780. Het betreft het nieuwe 2016 model, die voldoet aan de laatste normen qua brandstofverbruik en uitstoot. De machine is voorzien van een GPS systeem en een breed maaibord van ruim 12 meter voor een hoge capaciteit. De Claas Lexion werd uitgeroepen tot Machine of the year 2016 in de categorie maaidorsers.

In de zomer van 2015 en 2016 hebben we met deze combine naar volle tevredenheid onze 500 hectare graan geoogst, zoals te zien in deze video:

Machines

Om ons akkerbouwareaal te bewerken beschikken we voor nagenoeg alle werkzaamheden over eigen machines. Voor de nodige bedrijfszekerheid wordt hier doorlopend in geïnvesteerd. Nieuw in 2015 is onze tweede all-in-one aardappelpootcombinatie. Het betreft een Structural snarenbedplanter met aanaardakappen en een AVR frees voor de grondbewerking. Met deze alles-in-een combinatie kunnen we alle pootwerkzaamheden in een werkgang uitvoeren: grondbewerking, bemesting met stikstof en fosfaat, toepassen van gewasbescherming, aardappelen poten én direct aanaarden. Het voordeel van de snarenbedplanter ten opzichte van een bekerplantmachine zit in de flexibliteit om alle maten pootgoed te kunnen planten.

Spuitmachine

Onze spuitmachine is een Delvano Eurotrack. Met deze machine bewerken we honderd tot honderdvijftig hectare per dag. Het apparaat is uitgerust met vier sensoren van het merk Crop Circle. Deze meten het welzijn van de planten aan de hoeveelheid actief bladgroen. Dit zegt iets over de groei van de plant en in de toekomst kunnen we op deze manier vaststellen wat de oorzaak kan zijn van achterblijvende groei en deze gegevens gebruiken bij het bemesten.

Verdere technische gegevens:

 • watertank van 5000 liter
 • werkbreedte van 45 meter
 • Airtec-luchtondersteuning
 • GPS voor het recht rijden, ter voorkoming van overlap
 • GPS voor registratie van werkzaamheden machine, de instelling van de pompen, de druk en het debiet

Bietenrooier

We oogsten onze suikerbieten met een Vervaet bietenrooier. Voorop zit een V-vormige voeler die de richting van de bieten volgt. Eerst wordt het loof geklapt, stuk geslagen en over het land verspreid. Dan snijdt de machine de kop van de biet (met de bladstelen) en wordt de biet uit de grond getild en op de ‘zonne’ gegooid. Deze ronddraaiende spaakwielen reinigen de biet van grond en transporteren deze naar achteren. Via een zeefband en axiaalrollen komen de bieten in de bunker.

Technische gegevens:

 • zelfrijdend
 • gewasgeleiding
 • zes rijen
 • drie meter breed
 • één hectare per uur
 • inhoud bunker 25.000 kg

Aardappelrooier

Onze aardappelrooier is een AVR Puma 4-rijer. De beitels van de machine gaan door de grond onder de rug door, zodat de hele rug opgelicht wordt en op de zeefmat gegooid. De grond valt vervolgens door de mazen weer terug, de aardappelen blijven liggen en gaan via axiaalrollen verder de machine in. Ondertussen krabbelen de rollen de grond van de aardappelen en drukken de kluiten stuk. Als laatste komen de aardappelen op de opvoerband en verdwijnen de wagen in. In de wagen zitten valbrekers, zodat de aardappelen zachtjes in de wagen terechtkomen, want vallen geeft blauwe plekken.