Deze week nemen we een compleet nieuwe aardappelpootcombinatie in bedrijf op de Wilhelminapolder. Bijzonder aan deze nieuwe combinatie is dat we alle werkzaamheden in een werkgang uitvoeren: grondbewerking, bemesting met stikstof en fosfaat, toepassen van gewasbescherming, aardappelen poten én direct aanaarden.photo2

De nieuwe pootcombinatie past perfect in ons streven op een zo efficiënt mogelijke wijze onze gewassen te telen. Doordat alle pootwerkzaamheden nu in één keer uitgevoerd worden, besparen we op arbeid en brandstof wat bijzonder goed past in het nastreven van het duurzaam produceren en werken op ons akkerbouwbedrijf.

 

Pootmachine

De frees, de pootmachine en de aanaardkap zijn geïntegreerd en werken volgens het Smart-Float systeem van Miedema. Om de frees constant op de juiste werkdiepte te houden, wordt de hoeveelheid losse grond gemeten en nauwkeurig geregeld door de Smart-Float trekboom. Voorop in de trekker is een fronteg opgebouwd van VSS met RVS tanks voor de toepassing van vloeibare stikstofhoudende meststoffen.

photo4 photo1(1) photo1