Imker Arjan van Damme kon zijn geluk niet op toen hij een jaar geleden gebeld werd door de Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder. Met 1.900 hectare is de Wilhelminapolder de grootste boerderij van Nederland. En daar mocht hij zijn bijen op loslaten.

Biodiversiteit
De belangrijkste reden voor Wilhelminapolder om met Van Damme in zee te gaan, is dat het bedrijf moet voldoen aan Europese richtlijnen voor het bevorderen van biodiversiteit. Van de totale oppervlakte aan luzerne laat Wilhelminapolder een strook staan. Daarin doen de bijen van Van Damme zich tegoed aan de nectar van het bloeiende gewas, maar ook andere insecten profiteren ervan.

Prettige vergoeding
Een aantal bijenvolken van Van Damme staan bij grote akkers met luzerne. Voor de honing die zijn bijen produceren, vangt hij ‘een hele prettige vergoeding’. Na een proefjaar wil de Wilhelminapolder volgend jaar de productie van honing sterk opvoeren.

Relatiegeschenk
De honing van de Wilhelminapolder ligt nog niet in de supermarkt. Dit jaar en volgend jaar worden de potjes honing gebruikt als relatiegeschenk van de Wilhelminapolder.

Bron: Omroep Zeeland