Vandaag woensdag 26 februari ontvangen wij een groep nieuwe Veldleeuwerik-telers op ons bedrijf. Veldleeuwerik is een stichting, waar akkerbouwers en verwerkende bedrijven zich bij aan kunnen sluiten om samen te werken aan het stimuleren van een duurzame productie van de akkerbouw. De Wilhelminapolder heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan, wij zijn dan ook deelnemer aan Stichting Veldleeuwerik.

De telers die we vandaag op ons bedrijf te gast hebben, zijn nieuwe Veldleeuwerik deelnemers. Voor veel Veldleeuwerik telers is het delen van kennis en ervaringen de belangrijkste meerwaarde van hun deelname. Ook voor ons is het altijd interessant om met andere telers te discussiëren en spiegelen op het gebied van teelt en duurzaamheid.

Duurzaamheid op de Wilhelminapolder

Duurzaamheid is een van de kernwaarden op ons bedrijf. We willen op een duurzame manier landbouw bedrijven, nu en in de toekomst. We zijn ervan overtuigd dat verantwoorde en moderne productiemethoden een stevig anker zijn van een goede voedselproductie, nu en later. De consument wil milieuvriendelijk, gezond en lekker eten en verwerkers van de landbouwproducten vragen naar grondstoffen van goede kwaliteit. Wij zijn dan ook enthousiast over samenwerking in de keten en aansluiting bij initiatieven zoals Stichting Veldleeuwerik.

Lees meer over duurzaamheid op ons bedrijf >>

foto